Avatar The Game - Jaki silnik zamiast "Duni"?

Avatar The Game - Jaki silnik zamiast "Duni"?

Postprzez Jakesully » 18 Lip 2010, 23:29

Witam. Grałem sobie ostatnio w Avatar the game i pomyśłałem - Grafika dobra, lecz klimatu Avatara w pełni nie oddaje! I wtedy powiedziałem sobie - a gdyby użyto innego silnika graficznego to jaki by najlepiej odwzorował piękno pandory? Przyszedł mi wtedy do głowy crysis, wspaniałe lasy i CRY ENGINE 2. Wycisnąć z niego co sie da i voila! ( Brakowało by jeszcze Tsaheylu ). A według Was jaki silnik grafiki najlepiej by odwzorował piękno pandory? Czekam na odpowiedzi ;)

P.S nie znam się na silnikach gier itp więc nie zwracajcie uwagi na błędy
"Widzisz synu, a więc nie pal, nie pij
Jak uprawiasz seks to się zabezpieczaj
A tatuś będzie z ciebie dumny całe życie
A teraz opowiem ci coś o marzeniach
Jeżeli tylko bardzo, bardzo mocno w nie wierzysz
Obiecuję ci, spełni się każde z nich"
Awatar użytkownika
Jakesully
Lonataya

Punkty reputacji: 3
Użytkownik
Windows 7 Opera

Re: Avatar The Game - Jaki silnik zamiast "Duni"?

Postprzez Thorinbur » 19 Lip 2010, 01:36

Silnik to niewielka część całości. Weź unreal Engine. Wiesz, że zarówno Unreal Tournament oraz Mirrors Edge (oraz wiele wiele innych gier) to ten sam silnik. Więc ostateczny wygląd nie zależy od użytego silnika, a od tego jak sie ten silnik wykorzysta. Oczwiście jeden silnik może być wydajniejszy przy renderowaniu otwartych przestrzeni inny dobrze radzić sobie z niewielkimi pomieszczeniami i tak dalej. Z avatarem jest ten problem ze podświadomie porównujesz ten renderowany w czasie rzeczywistym za twoją kartę graficzną za 500 złotych, z obrazem prerenderowanym przez całe zastawy równolegle pracujących podzespołów. Więc to nie wina silnika, a technologi. Jeszcze kilka lat, z 10, 20 i komputery będą w czasie rzeczywistym geerować fotorealistyczny obraz. I w tedy akurat wyjdzie Avatar Ultimate, czyli remake wszystkich dotyczas wydanych, gier i filmó w jedną interktywną całość. :)
Awatar użytkownika
Thorinbur
Lenayga
Nauczyciel Na'vijskiego

Medale: 1
Złoty Avatar (1)
Punkty reputacji: 2
Użytkownik
Windows 7 Chrome

Re: Avatar The Game - Jaki silnik zamiast "Duni"?

Postprzez Dudek » 26 Lip 2010, 14:25

Jak na mój gust, to sterowanie postacią powinno wyglądać jak w Assasin's Creed 2
Awatar użytkownika
Dudek
Yerik

Punkty reputacji: 11
Użytkownik
Windows XP Firefox

Wróć do Gra

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość