Super bohaterowie w kinie

Super bohaterowie w kinie

Postprzez Roland1919 » 19 Lip 2010, 21:14

Jako stary fan chciałbym wspomnieć o ekranizacjach komiksów.
Co sądzicie o produkcjach pokroju Iron-man, Batman, 300 czy uważacie że w ogóle ekranizacje komiksów mają sens. No i oczywiście wasze ulubione filmy o Super bohaterach.
Ja osobiście czekam na ekranizacje mojego ulubionego bohatera Capitana Ameryki.
Image
Lepiej umrzeć dla imperatora niż żyć dla siebie samego
Awatar użytkownika
Roland1919
Na'vi

Miejscowość: Gdańsk
Punkty reputacji: 9
Użytkownik
Windows XP Firefox

Re: Super bohaterowie w kinie

Postprzez SlaviaConsesiao » 19 Lip 2010, 23:03

Kapitan Ameryka, Chryste, co za kicz... Jak już widzę tego Jankes-Maćka to mnie szlag trafia xD Dobra, i tak nie czytałem więc się nie wypowiadam.

300 Snydera to mistrzostwo. I ma komiksowy styl. To się nazywa ekranizacja komiksu. Iron Man... Ten z komiksów to straszny kicz. Ale filmowy Downey Jr. w swojej czerwono-złotej zbroi to istna rewelacja. Zmieniłem zdanie na temat "blacharza". Kick-Ass również przyzwoity.

Ogólnie to dużo jeszcze wymieniać świetnych ekranizacji komiksów. Właściwie to z ekranizacji to chyba komiksy właśnie stoją na 1 miejscu.
http://www.fanfiction.net/s/5762193/1/A ... eznaczenia Neytiri: Jake, stało się coś przerażającego. Talu śniło się, że reżyserem "Avatara 2" będzie Uwe Boll.
Awatar użytkownika
SlaviaConsesiao
Talioang
Złote Pióro

Miejscowość: Sadów
Medale: 1
Złote Pióro (1)
Punkty reputacji: 51
Użytkownik
Windows XP Firefox

Postprzez Roland1919 » 20 Lip 2010, 16:05

SlaviaConsesiao napisał(a):Kapitan Ameryka, Chryste, co za kicz... Jak już widzę tego Jankes-Maćka to mnie szlag trafia xD Dobra, i tak nie czytałem więc się nie wypowiadam.

Nie dziwie ci się że za nim nie przepadasz wielu myśli że Kapitan jest typowy Amerykaninem czyli bardzo przereklamowany :D . Ja lubię Kapitana Amerykę nie za siłę i wytrwałość ale za to że Stan Lee stworzył z niego chodząco konstytucję USA. W komiksach jest zawsze podporą dla każdego a jak chodziło o obronę wolności bez namysłu stanął poza prawem (saga Civil War).

Jak lubisz filmy w stylu 300 to polecam ci "V jak Vendetta" Wachowskich wyrerzyserowany
przez James McTeigue.
Awatar użytkownika
Roland1919
Na'vi

Użytkownik
Windows XP Firefox

Postprzez SlaviaConsesiao » 20 Lip 2010, 17:29

Roland1919 napisał(a):Nie dziwie ci się że za nim nie przepadasz wielu myśli że Kapitan jest typowy Amerykaninem czyli bardzo przereklamowany

Nie o to chodzi. Bardziej o to, że kolejny stereotypowy, "przesłodzony" superbohater -Góra mięśni, kwadratowa szczęka i pierdnięcie powalające armię przeciwników.

Mamy tu jeszcze ten jego kostium... Chryste Panie, ja bym się w czymś takim nie pokazywał nawet gdybym był pudzianem z supermocami. Bardziej to pasuje do lalek w sklepie z zabawkami... Wolę superbohaterów z pomysłem, bez kiczu i bez mięśniaków latających w pedalskich obcisłych kostiumach ^^
http://www.fanfiction.net/s/5762193/1/A ... eznaczenia Neytiri: Jake, stało się coś przerażającego. Talu śniło się, że reżyserem "Avatara 2" będzie Uwe Boll.
Awatar użytkownika
SlaviaConsesiao
Talioang
Złote Pióro

Złote Pióro (1)
Użytkownik
Windows XP Firefox

Postprzez Roland1919 » 20 Lip 2010, 20:01

Ja osobiście lubię jego kostium z czasów Wojny
Image
Image
Awatar użytkownika
Roland1919
Na'vi

Użytkownik
Windows XP Firefox

Postprzez jordan1 » 21 Lip 2010, 13:11

Przepadam za filmami komiksowymi,szczególnie ulubionego nie mam.Dobrze że robią ich dość dużo,parę by się znalazło które mi się w ogóle nie podobały,ale jest ich w mniejszości . Kapitan Ameryka też nie dla mnie ;)
Awatar użytkownika
jordan1
Na'vi

Miejscowość: Warszawa-Piaseczno
Punkty reputacji: 16
Użytkownik
Windows Vista Firefox

Postprzez Roland1919 » 22 Lip 2010, 13:17

jordan1 napisał(a):Kapitan Ameryka też nie dla mnie ;)

Nie grzesz ;) nie grzesz ;) normalnie jordan1 muszę cię przekonać do tego filmu. Po pierwsze nad scenariuszem siedzi Joss Whedon gościu od Buffi, Serenity twurca komiksów Tales of the Vampires, Astonishing X-Men, Armor, S.W.O.R.D. które za jego scenariuszów były hitami sprzedaży.
Reżyserem będzie Joe Johnston który oprócz Wilkołaka, Hidalgo - ocean ognia, Jumanji, Kochanie zmniejszyłem dzieciaki stworzył serial wszech czasów Kroniki młodego Indiany Jonesa który notabene każdy odcinek może być oddzielnym filmem.
Zagr tam jeszcze Chris Evans, Hugo Weaving, Tommy Lee Jones, Neal McDonough, Stanley Tucci i Samuel L. Jackson no i fabuła z czasów II Wojny Światowej to powiem że "przez ten film przemawia moc".

Ale tak z innej beczki przeglądając wszystkie filmy na podstawie komiksów doszedłem że najlepszą adaptacją komiksu jest Batman(1989)Tima Burtona z niesamowitymi rolami Jacka Nicholsona jako Jokera i Michaela Keatona jako Brucea Waynea alias Batman. Oczywiście filmom naszych czasów nic nie brakuje chodzi mi tu o Iron Mana 1,2 Constantina, Sin City czy Mrocznego Rycerza ale tamten Batman miał klasę i ciągle na słowa "I'm Batman" przechodzą mnie ciarki.
Awatar użytkownika
Roland1919
Na'vi

Użytkownik
Windows XP Firefox

Postprzez SlaviaConsesiao » 22 Lip 2010, 16:20

Roland1919 napisał(a):

Nie grzesz ;) nie grzesz ;) normalnie jordan1 muszę cię przekonać do tego filmu.

Jesus Marine, jemu raczej chodziło o komiks i samą postać. A ekranizacja z pewnością pokaże pana A w ciekawym świetle. W końcu, w przeciwieństwie do komiksów, filmy muszą mieć przynajmniej odrobinę powagi i to coś, co przyciągnie szersze grono widzów do kina. Mam więc nadzieję że będą zmiany na lepsze.
Awatar użytkownika
SlaviaConsesiao
Talioang
Złote Pióro

Złote Pióro (1)
Użytkownik
Windows XP Firefox

Postprzez Roland1919 » 22 Lip 2010, 16:48

SlaviaConsesiao napisał(a):
Roland1919 napisał(a):

Nie grzesz ;) nie grzesz ;) normalnie jordan1 muszę cię przekonać do tego filmu.

Jesus Marine, jemu raczej chodziło o komiks i samą postać. A ekranizacja z pewnością pokaże pana A w ciekawym świetle. W końcu, w przeciwieństwie do komiksów, filmy muszą mieć przynajmniej odrobinę powagi i to coś, co przyciągnie szersze grono widzów do kina. Mam więc nadzieję że będą zmiany na lepsze.

Slavia spokojnie znam Jordana bardzo dobrze, wspaniały z niego gość a to u góry to taki mały żarcik ;) .
Awatar użytkownika
Roland1919
Na'vi

Użytkownik
Windows XP Firefox

Postprzez odyniec15 » 23 Lip 2010, 22:10

Ja tam poza Kaczorem Donaldem to tak za bardzo w komixach nie gustuję, a co do filmów to strasznie podobał mi się klimat "Watchmen: Strażnicy" dorosły i brudny oraz zaskakująca fabuła.
Awatar użytkownika
odyniec15
Lonataya

Miejscowość: Poddębice
Srebrne Pióro (1)
Punkty reputacji: 40
Użytkownik
Windows 7 Firefox

Postprzez Toruk » 23 Lip 2010, 23:52

Powiem tak: Nie przepadam za tymi wszystkimi spidermanami, kapitanami planetami i hipermanami :P. Z ekranizacji mogę jedynie powiedzieć, że bardzo przypodobała mi się cała seria x-manów oraz transformersów, ale tylko pierwsza część. Ale tak to... Nie moje klimaty ;)
Image
Awatar użytkownika
Toruk
Główny Administrator

Punkty reputacji: 2
Użytkownik
Windows XP Firefox

Postprzez Roland1919 » 24 Lip 2010, 10:49

Toruk napisał(a):Powiem tak: Nie przepadam za tymi wszystkimi spidermanami, kapitanami planetami i hipermanami :P. Z ekranizacji mogę jedynie powiedzieć, że bardzo przypodobała mi się cała seria x-manów oraz transformersów, ale tylko pierwsza część. Ale tak to... Nie moje klimaty ;)

Komiks przeczytaj jest jeszcze lepszy.
Poza tym mi się marzy żeby ściągnąć ze stanów wersie 220minutową rozszerzoną o dwa dodatkowe wątki.

Toruk napisał(a):Powiem tak: Nie przepadam za tymi wszystkimi spidermanami, kapitanami planetami i hipermanami :P. Z ekranizacji mogę jedynie powiedzieć, że bardzo przypodobała mi się cała seria x-manów oraz transformersów, ale tylko pierwsza część. Ale tak to... Nie moje klimaty ;)

Złapałeś mnie za serce X-meni są moją ulubioną grupą :D a Wolverine to normalnie wymiata.
Awatar użytkownika
Roland1919
Na'vi

Użytkownik
Windows XP Firefox

Postprzez Ean Menari » 25 Lip 2010, 16:51

Komiksów które miały kinowe ekranizacje nie czytałem, ale od wersji filmowych stanowczo wolę stare kreskówki Marvela. Żałuje tylko że poza Iron-Manem dubbingowanie na język polski przerwano w momencie gdy jesteś ciekaw co dalej, i puszczają/puszczali w kółko ten sam zestaw odcinków.
Fyape ftxey fya'o tìrey?
Awatar użytkownika
Ean Menari
Angtsik

Medale: 3
Brązowy Post (1) Brązowy Avatar (2)
Punkty reputacji: 3
Użytkownik
Windows XP Firefox

Postprzez Jakesully » 23 Sie 2010, 19:59

Jak dla mnie to najlepszą ekranizacją komiksu zawsze będzie SPIDERMAN! :D

SlaviaConsesiao napisał(a):Kapitan Ameryka, Chryste, co za kicz... Jak już widzę tego Jankes-Maćka to mnie szlag trafia xD Dobra, i tak nie czytałem więc się nie wypowiadam.

Image
"Widzisz synu, a więc nie pal, nie pij
Jak uprawiasz seks to się zabezpieczaj
A tatuś będzie z ciebie dumny całe życie
A teraz opowiem ci coś o marzeniach
Jeżeli tylko bardzo, bardzo mocno w nie wierzysz
Obiecuję ci, spełni się każde z nich"
Awatar użytkownika
Jakesully
Lonataya

Punkty reputacji: 3
Użytkownik
Windows 7 Opera

Postprzez qlusek » 31 Sie 2010, 23:23

O Supermanie nie wspomnę ponieważ jak wspomniał Slavia obcisłe mundurki jak pedalskie lepszy jest już nasz SuperEs ^^ .X-men całkiem ,całkiem.Spiderman efekty ma bardzo mocne.Hulk też mi się podoba-odrzucony wyalienowany taki zaszczuty i ...........nie gada tyle ;) .Sin City klimat wymiata no i fajnie oglądało mi się
Constantine i Hellboya.Co do CA jak Rolland wspomniał o obsadzie to wygląda niekiepsko-zobaczymy!
Awatar użytkownika
qlusek
Ikranay

Miejscowość: Ząbki k.Wa-wy
Użytkownik
Windows XP Firefox

Następna

Wróć do Filmy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość