Kampania RDA

Kampania RDA

Postprzez Solidus Snake » 29 Lip 2010, 00:04

LET US BEGIN! - SESJA OTWARTA!

Catzer był zły.

Tak… złość. Zdecydowana złość. Złość na niebieskich za śmierć jego ludzi…

Zaczęło się 5 lat ziemskich temu. Alessandro właśnie wrócił z jednego z konfliktów, kiedy skontaktowali się z nim goście z RDA, by im pomógł w odbiciu Pandory. Oczywiście Catzer powiedział im:

- Dajcie mi tylko kilkanaście milionów dolarów, a armię sam sobie zorganizuję.

Po otrzymaniu funduszy pojechał do Rosji. Odkąd w Wenezuali ocalił batalion Specnazu, Rosjanie zaczęli traktować go jak bohatera, nazwali go ,, Wojewodą ‘’ – tym tytułem dawniej nazywano w Rosji dowódców armii. Wielokrotnie go wynajmowali, z resztą Catzer był ruskim w 1/3. Szepnął tylko paru weteranom słówko, a zaraz zgłosiły się szeregi chętnych – dawni weterani SPECNAZU, Omonu, VDV, najemnicy, kryminaliści czy młodzi ludzie chętni zasmakować przygody. Nawet GRU wysłało mu kilkudziesięciu agentów w zamian za 5% zysków. Za kasę którą miał zakupił od ruskich ciężki sprzęt. Poczym zapakował wszystko na kilka ISV i poleciał do celu.

Zaraz po przybyciu odbiłł Hell’ s Gate, które odbudował. Potem zaś pokonał siły kilku klanów chcące go zatrzymać. Właściwie pokonał to złe słowo – bardziej pasowało by ,, zniszczył ‘’ bo nie okazał im litości. Po spaleniu ich drzew domowych postanowił się wziąć za resztę klanów. Trwająca dwa dni bitwa przyniosła jedynie straty i pozostała bez rozstrzygnięcia. Wtedy Catzer zaczął stosować inną taktykę: kazał uzbroić swoich ludzi w broń zapalającą. Zaczął wywoływać pożary, które spaliły kilka hometree – mówiąc wprost, kilka klanów zniknęło. Na’ vi odnieśli jednak zwycięstwo nad żołnierzami gen. Ivana Muszatowskiego, który przegrał sromotnie przy próbie szturmu na drzewo dusz. Potem stoczono, jeszcze z różnym szczęściem, kilkanaście bitew.

Dalszą wojnę zatrzymały dwa czynniki: chęć zysku RDA i osłabienie sił Catzera. Pierwsze naskoczyło na Catzera, że jego wojna jest zbyt kosztowna. Z kolei jego armii brakowało zaopatrzenia, a poza tym była mocno wyczerpana, no, i trochę strat było( stan pierwotny: 10 000, stan po wojnie: 6 500). Po prostu byli zbyt słabi aby dalej kontynuować wojnę. Catzer więc zgodził się na zawieszenie broni.

Podczas wojny wciąż targały nim koszmary o tym, co się stało z jego ludźmi w Wenezueli. Nie mógł pogodzić się z bólem, więc zaczął wyładowywać to na Na’ vi. Kiedy nadszedł pokój, w Catzerze zaczął narastać gniew. Nie mógł go wyładować ( dla swoich ludzi wydaje się normalny, spokojny, często ironizuje i jest gotowy się dla nich poświęcić).

Lecąc z jego oddziałem na zwiad całkiem niedawno zauważył dziwną roślinę. Po podczepieniu jej do urządzenia dr. Jekczenki, mogącego łączyć się z mózgami lokalnych istot na ekranach wyświetliła się wizja: drzewo, które wg. Legend tubylców było siedzibą ich boginki. Oraz olbrzymi, czarny Toruk…

Właśnie przybył ISV, wiozący zaopatrzenie i kolejne 500 żołnierzy dla Alessandra, a wraz z nimi trochę personelu cywilnego. Alessandro polecił też zorganizować ekspedycję która odnajdzie owe drzewo. Znał już pierwsze miejsce na drodze do drzewa…

W ekspedycji udział mięli brać: Amou Miler, pani ksenobiolog oraz kowboj Jony Blues. Owe postacie siedzą teraz przy stole, czekając na wstęp do biura Catzera. Cel: zapoznanie postaci graczy ze sobą.
Image
Awatar użytkownika
Solidus Snake
Moderator

Miejscowość: Big Shell
Punkty reputacji: 8
Użytkownik
Windows Vista Internet Explorer 7

Re: Kampania RDA

Postprzez Ive' » 01 Sie 2010, 13:17

Amou siedziała z założonymi nogami przy stole, zastanawiając się co ten człowiek może od niej teraz chcieć, i czy wszystko w porządku z jej avatarem. Nadal była trochę senna. Siedziała cicho lekko zniecierpliwiona, rozglądając się po pomieszczeniu.
Image
Awatar użytkownika
Ive'
Talioang

Miejscowość: Piekielne Wrota
Medale: 1
Złoty Avatar (1)
Punkty reputacji: 26
Użytkownik
Windows XP Firefox

Postprzez Dudek » 02 Sie 2010, 11:17

Johny siedział wygodnie, głaszcząc kolbę swojego rewolweru, jakby to był jego ukochany pies. Nie martwił się co mu zlecą, był wyluzowany jak zawsze. Jeśli kiedykolwiek czymś się przejmował - to tym, czy magazynek w jego spluwie jest pełny i czy ma zapasowe naboje. Widząc, że jeszcze chwile poczeka, spuścił swój stary, brązowy, kapelusz na oczy, po czym oddali w krainę marzeń...
Awatar użytkownika
Dudek
Yerik

Punkty reputacji: 11
Użytkownik
Windows XP Firefox

Postprzez Solidus Snake » 02 Sie 2010, 14:40

Wiele osób zauważyło, jak do sali weszła młoda Rosjanka o blond włosach. I wiele osób chyba się jej nieźle bało, bo nawet największe trepy jej ustępowały. Owa osoba pokręciła się chwilę poczym jej wzrok spoczął na Jonnym. Podeszła do niego wolnym krokiem, z widoczną przebiegłością w jej zielonych oczach.

- Zdrastwujcije. Jonny Blues, jak mniemam? - uśmiechnęła się przebiegle – jestem major Olga Szuwarowa. Dawniej GRU ( jedna z sekcji ruskiego wywiadu), obecnie CRS – 01 ( Catzer’ s Recon Squad 01). Ciekawe, że w pańskich aktach jest wzmianka o operacji Lodowisko.

Tu Olga znów się uśmiechnęła, tym razem jadowito.
- W bazie którą budowaliśmy na Antarktydzie miałam być szefową ochrony.

Teraz skierowała swój wzrok na pannę Miller.

- Nie wiem po co kontynuują ten projekt.
Image
Awatar użytkownika
Solidus Snake
Moderator

Użytkownik
Windows Vista Internet Explorer 8

Postprzez Ive' » 03 Sie 2010, 18:22

-Może się jakoś jeszcze przyda -Mruknęła uśmiechając się ironicznie, kończąc tą wymianę zdań i prostując się na krześle. Coraz bardziej zniecierpliwiona, przeniosła wzrok z niej na Bluesa zastanawiając się o jaką operację chodziło.
Image
Awatar użytkownika
Ive'
Talioang

Złoty Avatar (1)
Użytkownik
Windows XP Firefox

Postprzez Manieon » 03 Sie 2010, 20:27

Richard siedział na swoim miejscu w bezruchu. Jego kamienna twarz nie wyrażała żadnych uczuć, tak że można by pomyśleć, że faktycznie nic nie czuje. W rzeczywistości jednak był zniecierpliwiony. Powodem tego zniecierpliwienia był cel, jaki sobie postawił. Zamierzał pokonać w czystej walce wręcz jakiegoś Na'vi. Normalnie nie było by to możliwe, ale jego nanokombinezon dawał mu równe szanse w pojedynku. W duchu Red rwał się do walki.
Venimus, vidimus, Deus vicit - Przybyliśmy, zobaczyliśmy, Bóg zwyciężył.

Jan III Sobieski
Awatar użytkownika
Manieon
Ikranay

Miejscowość: Krosno
Punkty reputacji: 4
Użytkownik
Windows XP Internet Explorer 8

Postprzez Solidus Snake » 04 Sie 2010, 15:08

- Może się jeszcze przydać! – wrzasnęła Olga – ta twoja laleczka kosztowała nas kilka milionów! Te pieniądze powinni dać Catzerowi. Ale cholerne dusigrosze myślą, że z Na’ vi da się dogadać! I że wszystko będzie po staremu. Oni nie rozumieją, co się tu dzieje. Ja jestem tu od 5 lat. I widzę. Widzę co niebieskie małpy robią z ludźmi. Całe szczęście że Alessandro jest z nami, bo w przeciwnym wypadku, już byśmy wszyscy użyźniali lokalną glebę.

Olga przeniosła wzrok na Reda

- A ty.. wyglądasz ciekawie. Mój dowódca chyba podobnego egzoszkieletu. Nie ważne – tu Olga wyprostowała się – Catzer na nas czeka.

Poszli przez długi korytarz. Na końcu weszli do jednego z pomieszczeń.
Pomieszczenie miało wymiary 6 x 6 metrów, z jedną ścianą ze szkła pancernego, wychodzącą na Pandorańską dżunglę. Przy tej ścianie stał obrócony tyłem do postaci graczy mężczyzna o kruczoczarnych włosach.

- Tawariszcz Wojewoda, - powiedziała Olga – otchityvaet!

- Spasibo, Olga- odparł Catzer nienagannym rosyjskim, choć z niemieckim Akcentem, poczym zwrócił się do Postaci graczy po angielsku – Jeśli piekło istnieje, to zafundujecie sobie tam wypoczynek po pobycie na Pandorze. Słowa mojego poprzednika – tu obrócił się do Amou Miller, pokazując ręką na dziwną roślinę stojącą w akwarium w rogu jego biura. Owa roślina wyglądem przypominała nasienie Tree of Souls, ale myła większa i miała większe macki – Witamy na Pandorze. Skoro jest pani Ksenobiologiem, to niech nam pani powie co to za roślina.

< dla Maineona - dopisuje cię do ekspedycji >
Image
Awatar użytkownika
Solidus Snake
Moderator

Użytkownik

Postprzez Ive' » 04 Sie 2010, 18:32

Podeszła do naczynia i przyglądnęła się zawartości. Odwróciła się w stronę Catzera:
-Potrzebne by mi były próbki. Co już o tym wiadomo?
Image
Awatar użytkownika
Ive'
Talioang

Złoty Avatar (1)
Użytkownik
Windows XP Firefox

Postprzez Solidus Snake » 05 Sie 2010, 16:10

- Wiadomo…. dużo – uśmiechnął się Alessandro – to.. cuś to swego rodzaju lokalna pamięć RAM. Innymi słowy – lokalna odmiana PentDrive’ a, z tym, że to lokalni się do niej podłączają. Mój znajomy skonstruował urządzenie które pozwoli nam odtworzyć wizje które doświadczają tubylcy.

Catzer nacisnął przycisk. Teraz na ekranie pojawiło się olbrzymie drzewo w Pandorańskim stylu. Głos mówił coś po Na' visjku.

- ,, Odnajdźcie drzewo ciał. Czarny Toruk się zbliża '' - przetłumaczył Catzer - według legend tubylców Drzewo Ciał jest siedzibą ichniej boginki.
Image
Awatar użytkownika
Solidus Snake
Moderator

Użytkownik

Postprzez Manieon » 08 Sie 2010, 19:37

Jak się domyślam, to drzewo trupów jest naszym celem, czy tak? W takim razie pewnie pilnują go hordy niebieskich - Powiedział Red. W jego zazwyczaj bezbarwnym głosie można było wyczuć pogardę dla gatunku Na'vi.
Venimus, vidimus, Deus vicit - Przybyliśmy, zobaczyliśmy, Bóg zwyciężył.

Jan III Sobieski
Awatar użytkownika
Manieon
Ikranay

Miejscowość: Krosno
Punkty reputacji: 4
Użytkownik
Windows XP Internet Explorer 8

Postprzez Solidus Snake » 08 Sie 2010, 20:13

- Chyba nie trzeba być kolejnym Einsteinem by to odgadnąć – powiedziała Olga – problem w tym, że nie wiemy kogo i co spotkamy na drodze do tego drzewka. Jak dla mnie to może być nawet potwór spagetti .

- To prawda. Waszym celem będzie odnalezienie owego drzewka. Resztą zajmie się mój wydział naukowy. A biolog, kowboj i Indianin pasują jak nic –zaśmiał się Alessandro- pani Amou będzie miała teraz test z Avatarem.

- Jak chcesz Red, możesz poćwiczyć ze mną – powiedziała Olga
Image
Awatar użytkownika
Solidus Snake
Moderator

Użytkownik

Postprzez Ive' » 09 Sie 2010, 17:02

Podeszła do wyjścia z gabinetu i odwróciła się w stronę Catzera:
-Do kogo mam się udać?
Image
Awatar użytkownika
Ive'
Talioang

Złoty Avatar (1)
Użytkownik
Windows XP Firefox

Postprzez Solidus Snake » 09 Sie 2010, 17:18

Idź do labolatorium na piętro 1. Tam czeka na ciebie dr. Jekczenko - powiedział do niej Catzer.
Image
Awatar użytkownika
Solidus Snake
Moderator

Użytkownik

Postprzez Ive' » 09 Sie 2010, 21:01

Kiwnęła głową i wyszła na korytarz. Wróciła się drogą, którą się wcześniej przeszli do biura. Rozglądała się szukając windy i jakiegoś planu budynku. Starała się zapamiętać mijane pomieszczenia.
Image
Awatar użytkownika
Ive'
Talioang

Złoty Avatar (1)
Użytkownik
Windows XP Firefox

Postprzez Solidus Snake » 11 Sie 2010, 09:31

Amou:

Amou weszła do tego samego pomieszczenia, z którego działała ekipa z filmu. Tyle, że zamiast Grace stał tam wysoki mężczyzna w okularach.

- Dzieńdobry – powiedział – jestem dr. Jekczenko. Proszę się położyć w kapsule.

Red:

Reda tymczasem Olga zaprowadziła do Sali treningowej.

- Zasady są proste – powiedziała – masz mnie pokonać w walce wręcz. Powodzenia.

Olga przyjęła postawę i zaczęła bacznie obserwować Reda.
Image
Awatar użytkownika
Solidus Snake
Moderator

Użytkownik

Następna

Wróć do Pandora

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość